Wednesday, June 2, 2010

Prince Of Persia : The Sands Of Time (Review)

Dear fellow readers,

Berita Hari Rabu; Jusco Bukit Raja (2nd June 2010) :
Selamat hari Rabu, ya hari rabu merupakan hari paling istimewa buat addict-or movie sebab they offers rm6 for movie tix. Macam hari ini, aku jalani kelas as usual sampai 10 am, tanpa berfikir panjang, me and my dearie boyfriend decided to watched "Prince of Persia, The sands Of Time" pukul 11.30 punya. Cerita ni sangat epic-action plus adventurous teramat. Selama 2 jam movie, aku sangat rasa impressed dengan story line cerita ini yang mengisahkan "Pisau Ajaib, Puteri dan Putera Persia juga burung ostrich (kelakar)".


Setiap movie ada hero masing-masing, tapi ini hero favourite aku in 2010. A rogue prince from Persia name Dastan (Jake Gyllenhaal) reluctantly join forces with the Princess yang sangat sexy name Tamina (Gemma Arterton). Semata-mata untuk selamatkan the "ancient dagger" yang mempunyai kebolehan untuk release the "The Sands Of Time" which is a gifts from the God yang boleh reverse time dan rule the world. Sangat mystery cerita ini. Aku suka sangat walaupun aku bukan jenis kaki wayang.


Jake, setiap langkah dan gayamu sangat menawan eventho kau tak reti pakai sependa betul-betul~~~


Oh, Bulu dadamu menusuk kalbu cintaku Dastan~~~



Hey kau orang mesti tengok jangan jadi bangsa mangsa lapuk okay, Great movie aku guarantee! Paling membuatkan rasa excited during the movie show ialah si mamat jambang yang sungguh tampan dilihat dengan action style yang dia bawa sangat menonjolkan maskuliniti beliau. Mike Newell memang director terbaik lah.

Eh tidak lupa kepada mamat pujangga yang mengajak tengok cerita ini, tak sia-sia aku ponteng class, sayang you so banyak. Thanks for the McD by the way eventho aku boycott about two months tapi telah melanggar perjanjian. Sekian berita hari rabu. Enjoy the movie.

2 comments:

stiffler said...

perempuan memang 'stim' dengan bulu dada ke?


sila jawab dengan jujur!

Izzy said...

haha, stiffler, itu sangat direct conversation, semua taste tidak sama ya :)

 
Template design by Izzy Adlina