Friday, April 30, 2010

Segamat dan Pak Guard yang tak puas hati bila aku pakai bikini kat sana. Whatever it is, Sungguh cinta memory segamat.

Dear Readers,

Satu malam aku tak tidur memikirkan isi isu apa aku nak sumbat dalam entry kali ini. Bila rasa rindu tentang kenangan sumpah Best i tell you time muda-muda dulu time Diploma diSegamat, memang bisa buat aku menangis dan tergelak sorang-sorang. Agak-agak kalau aku nyanyi lagu "kenangan terindah" jap before aku sambung kau ada masalah tidak? Yes thank you so much honeys.

Berikutan dengan title sewel aku yang sungguh mencari publisiti untuk meramaikan followers. LOL. Standard Deviation! Okay untuk post kali ini aku memang teruja nak share something about my past memories. Sedang-sedang aku godek-godek facebook-facebook time study-study, muncul satu icon dekat message inbox aku dari Oya (bukan nama sebenar) mula menghayat hati aku mengenai imbauan kisah lama di segamat. Aku cuba lah nak tahan menangis konon kau cool tapi at last menitis juga akhirnya. Banyak sangat lah benda yang berlaku antara kami.

Sejarah peninggalan bermula dari 2006 hingga awal tahun 2009. Fisrt of all, diSegamat aku ada gang yang digelar Gang cari masalah. Memang orang cakap muka kita orang saja duduk kat Uitm Segamat tu. Penat buas aku mencari kawan yang sekepala yang boleh dibuat gang gol dan gincu kalau korang jealous pergi mampos. Haha. Antara gang yang pernah melibatkan diri dalam socialism tak bertamadun kami terdiri daripada :

1) Izziatul Adlina (Izzy)
2) Nora Liza ( Nora)
3) Nur Diyana ( Dana)
4) Nur Nabila ( Bell)
5) Mazuraini ( Oya)
6) Syarina ( Sya)
7) Puteri Nur Aisar ( Puts)
8) Siti Fazillah ( Gg)




GREAT! Lapan (8) Jahanam! Segamat itu kami yang punya bukan Ahmad Albab!

Antara aktiviti-aktiviti yang kami selalu buat kacau adalah seperti :

1) Berzapin macam penari pontianak harum sundal malam tu.
2) Memekak sampai kena sound dengan Kolej bawah.
3) Membuli Junior bila dah senior, and melawan senior time junior.
4) Cari gaduh time makan kat Benteng and Dining.
5) Psycho kat bandar Segamat, balik malam-malam, buat plan tak ingat masa, and buat macam Segamat bapak kita orang ada share.
6) Business time Karnival and dapat profits yang sangat memberangsangkan even penat.
7) Jadi runner makanan, buah, kereta sewa Yaseer the Oya's Balak(kene mention), Kerja CC dan buat macam cc sendiri tak berbayar, and semua aktiviti kolej yang terlalu lah baiknya kita orang ni pergi lah jugak.
8) Strolling petang-petang, masuk hutan sesuka hati sampai nampak hantu.
9) Jogging sama-sama.
10) Dating ramai-ramai kenalkan boyfried masing-masing.
11) Intai orang mandi dan melihat liuk lentok mereka.Haha!
12) Pergi Melaka shopping sama-sama.
13) Gaduh!
14) Dan terlalu banyak benda kita orang buat if aku list kan semua for sure aku tak ambil paper final Ahad ni.

P/s : But we really had joy together eventho selalu gaduh, baling apa yang patut dibaling, tapi korang memang tetap Gang Nombor Satu dihati Doh! Sumpah Demi Allah, korang lah kawan yang sebenar-benarnya kawan! Aku memang takkan lupa korang sampai keturunan aku yang kesembilan!

Above : Bersama Gg.

Above : Bell, Puts, Diela and me.

Above : Bila Tak ada Kerja, Aktiviti ini selalu dilakukan

Above : Ini Oya bersama Yaseer tercinta. Bukan aku cinta dia.

Above : Ini Syarina the tomboy tapi sudah perempuan sekarang.Wow!

Above : Buat rambut pon sama-sama. Rindunya!

Above : Cik Nora bersama Cik Dana.

Above : Inilah Oya. Dah Cantik Sekarang kata nya. Rindu Siakkk! (Malu-malu tapi mahu)


Kawan, kalau aku nak upload semua gambar kenangan kita memang tak larat lah laptop aku yang bapak buruk tinggal disemadikan je ni ha. Korang pon tahu kan macam mana keadaan laptop aku. Tapi tak apa, bila ada kelapangan nanti aku akan cuba jugak menambah-nambah apa yang perlu kay!

By the way, regarding to our reunion biar aku yang organized an hopefully dapat sambutan yang memberangsang terangsang dari kau orang okay. Entry post aku kali ini adalah sebagai satu penghargaan berkenaan dengan Kenangan dan Pengalaman kita lalui bersama. Aku rindu korang. Rindu sangat. Rindu Segamat, eventho pak Guard selalu dengki dengan kita aku pon tak pasti kenapa. Tapi ingat lah satu benda, Whatever happens between us, janji kita takkan berpisah. Stick together.

Aku nak jugak tengok korang kahwin dah beranak pinak one day and aku akan bangga dekat anak-anak aku nanti pasal korang. Aku sayang siakkkkk kat korang. See you soon. Bye Babies! (Babies lah sangat, dah tua bangka bagai).

10 comments:

siti fazillah said...

aku... rindu korang+segamat :'(

Izzy said...

aku lagi rindu korang sangat-sngat gg...love you!

Anonymous said...

aku pun......rindu korang semua......i luv da way when u said..."Whatever happens between us, janji kita takkan berpisah. Stick together"

susah senang kita selalu sama2...menangis pn sama2...aku rindu saat tu....kat segamat la aku jumpa kenal korang semua...kat segamat jgk lah aku jumpa cinta aku...

gurls, even kite semua jarang jumpa..korang semua tetap dlm ingatan aku...

miss u gurls!!!!!

da la...seday...nak nangis ;-(

daa~

Puteri Aisya said...

aku pun......rindu korang semua......i luv da way when u said..."Whatever happens between us, janji kita takkan berpisah. Stick together"

susah senang kita selalu sama2...menangis pn sama2...aku rindu saat tu....kat segamat la aku jumpa kenal korang semua...kat segamat jgk lah aku jumpa cinta aku...

gurls, even kite semua jarang jumpa..korang semua tetap dlm ingatan aku...

miss u gurls!!!!!

da la...seday...nak nangis ;-(

daa~

bell said...

best! siot entry ko..ehehehe...nnt ade masa aku nak wt 1 gak la..=)

Izzy said...

puts : segamat jugak yang menyatukan kita semua tau..aku akan tergelak sorang-sorang bila teringt waktu kita semua..
Bell : Buat lah weyh...aku buat ni sebagai penghargaan.

oya said...
This comment has been removed by the author.
siti fazillah said...

da aw. aku nk quit nak balik segamat
s.alam sucks man!
i hate s.alam
sini kawan makan kawan do. idop terumbang ambing. ;(
izy- thnks include me on ur entry. i appreciate ;)

Izzy said...

oya : apa kejadah kau cuba sampaikan disini.hahahaha... pakguard tu dah gila meroyan sebab tak dapat nak main ngn isteri die..bukan sebab pusaka yg kitorg tglkan.ceh gambaq yaseer laaaa,t kau merajuk lak aku tak letak gambar tu.kan kau cko gambar tu lawa.hehehehe...love u guys.

Izzy said...

gg : agree dowh..aku pon nak balik segamat balik.sana tempat tumpah darahku.

 
Template design by Izzy Adlina