Wednesday, May 5, 2010

Bayi itu tidak berdosa, tapi kau LAHANAT!

Dear Readers,

Aku tak sampai hati nak publish pasal topic ini, sebab kalau nak dipertikaikan hukum dunia, Si Lahanat yang membuang tanpa rasa berperikemanusiaan patut dihukum BUNUH! Aku marah, aku bengang, aku pelik, aku menyirap! Mana letak pride kau yang dari dulu mak bapak kau agung-agungkan dan jaga bagai menatang minyak yang penuh? Kau senang-senang pergi menyundal dengan jantan yang jenis tak nak bertanggungjawab. Then, kenapa budak kecik yang tak berdosa itu jadi mangsa? Kau tak fikir hukum akhirat ke? Aku tak cakap aku Alim Ulama', tapi aku tak ada lah nak jual maruah aku and buat perangai macam iblis ini. Bukan macam memang iblis pun! Dalam issue ini, aku memang tak menyalahkan pihak lelaki 100%, benda takkan berlaku kalau tak ada persetujuan antara dua belah pihak. Yang menjadi mangsa keadaan, itu di KIV kan sebab bukan kehendak dia.

Kalau kau tak nak fikir dosa, dah baghal sangat. Fikir hukum Tuhan lah BODOH! Kalau dah buruk dan baik tak bolah nak bezakan. Kau tak fikir ke yang kau lahir kat dunia ni, mak bapak kau jaga sampai tak sanggup nak buang kau macam kau buat sekarang ni. Kau nak ke kau dibuang oleh mak bapak kau macam bayi yang tak berdosa ini? Mana letak hati dan perut? Oh lupa, orang yang macam ni jenis gila B*T**G saja! Sorry, aku tak tujukan benda ini kat sesiapa, generally to whom may concern. Especially those who did this!



p/S : Aku cakap elok-elok ni. Benda ni berlaku consequences dari 3 keadaan yang aku boleh shortform kan.

1st, GATAL :
Benda ni paling basic sangat, or dalam erti kata lain SANGAP, MERENYAM, or apa-apa yang berhubung kait tak kira sama ada perempuan or lelaki. Ini general. Cerita dua ekor babi merenyam bermula dengan ajak-ajak ayam nak jumpa konon nak kenal mak bapak punya nama lah, tinggal kat ceruk mana lah, or lagi detail nak menyelami perasaan hangat percintaan, Hangat kepala hotak kau! Aku pun tak sure mana dia orang main kenal-kenal, tak tahu lah through Facebook or Tagged or Myspace. But i'm sure that not on Twitter. Drama bercinta bermula, ajak lepak dekat Wak Dol Kopitiam Section 7 Shah Alam tak mahu, ramai orang lah, tak boleh focus lah, makan mahal lah (ini stock couple yang saving lah kot) at last si pasangan menggedik nak pergi lepak kat Tasik Titiwangsa or Tasik Shah Alam, Sungai Klang pun okay jugak, nak jauh-jauh nak yang gelap-gelap so boleh lah berborak hebat katanya. Kau ingat JAIS itu bodoh ke nak percaya macam dalam cerita Adamaya, si Dani rempit bagi alasan macam itu? Itu drama boleh kau tibai apa-apa pun. Tapi ni sekarang dah dunia cyber lah! Masuk tempat orang bawak otak bukan pisau!

2nd, MAIN :
Soal benda alah ni aku tak reti nak cakap sangat. So, aku bagi example yang educated dan boleh diterima umum tanpa 18sx and whatsoever. May refer to the Rama-rama topic yang aku pernah post sebelum ini. Eventho aku terlalu benci rama-rama, tapi benda itu boleh diabaratkan sebagai kaum aku yaitu PEREMPUAN. Physically, that butterflies are beautiful with an attractive colours, sayap yang main libas-libas terbang-terbang ikut arus angin memang orang akan teruja dan impress dengan ciptaan Allah s.w.t. Aku guna "colour" dekat sayap dia sebagai pride of woman! Maruah seorang wanita, madu si gadis sunti, or senang cerita VIRGIN! Sayap itu, kalau dipegang akan terlekat colour dia dekat tangan kita, sama diibaratkan seperti perempuan, bila dipegang lelaki tak kisah lah area mana pun, nilai saham akan jatuh even sedikit, or dalam ayat senonoh, cahaya keserian itu pudar. Inikan pulak bila si gadis mula menyerahkan takhta kebesaran yang suci itu kepada lelaki yang belum sah. Apa akan terjadi kepada rama-rama tersebut? Transparent agaknya, itu cantik lagi, tapi dah tak ada seri, u have nothing to be proud of. No comment. I have my own and i will give it to my the only one husband fullstop. Berbalik kepada cerita dua ekor BABI merenyam tadi, sedang seronok-seronok bergurau senda, sentuh disitu sentuh disana, main situ main sana, cover-cover line clear, Dush! Dush! Dush! (Sedih ibu mengandung, kecewa bapa mengendong bila dapat tahu perlaku anak ini.)

3rd, BUANG :
Ini bukan soal lampin pakai buang or cinta pakai buang macam Stacy selalu pekik tu okay. Inilah main topic yang aku "bengkerk" sekali, Ini soal BUANG BAYI. Terimalah hakikat, ini sama seperti kau bunuh manusia, tapi lagi kejam sebab kau bunuh darah daging kau sendiri. Ya, bila dah tak tahu mana nak letak intipati perut kau, beban dengan tohmohan yang u are suppose to deserve it lah asshole! Puas lah, si lelaki yang tak bertamadun dan tak bertanggungjawab itu, belah dari hidup kau baru kau nak menangis minta simpati? Dah dia orang itu jenis lelaki yang pijak taik then lari, kau dari awal tak fikir kenapa? Tak perlu nak expect
perikemanusiaan dari orang lain dari apa keterlanjuran yang kau buat ini. "Nasi Dah Jadi Tahi". Berduyun-duyun dosa kau buat, bertanggungjawab lah keatas baby itu, bukan nya pergi hancur gugur kan, or lagi parah bila dah sembilan bulan bernyawa, dah boleh buat bunyi uwek uwek, kau pergi buang! Memang dasar Manusia bertopengkan Iblis! Jahanam, bangsat, sial, celaka belaka kau betina! Ini satu tanggungjawab, biarpun lelaki itu cabut lari, kau the one yang kandungkan budak itu, so, jaga lah! Bukan suruh buang! Kenapa binatang sangat perangai kau and even Binatang pun jaga anak dia. Lain cerita lah kalau ada kes pembuangan anak binatang itu maybe sebab kena curi dan jadi mangsa manusia itself, bukan kehendak binatang tu sendiri. Haiwan memang tak ada akal, tapi haiwan ada tanggungjawab yang tak perlu dimotivate macam manusia ini. Manusia yang dah bagi akal tapi baghal! Pergi guna bontot kau buat apa? Ini bukan anak gajah, tapi anak manusia! Anak kau!

Astaghfirullahalazim. Banyak-banyak dah aku mengucap ni tapi memang setakat ini saja aku boleh control. Post ini bukan satu penghinaan or ditujukan kepada sesiapa like i said, generally to whom may concern. I don't have a right to place someone where they are suppose to be. Ini Effort aku untuk tolong dan prevent all this things happen yang sah-sah menjatuhkan maruah sendiri, martabat bangsa, dan juga yang paling penting AGAMA.

"Yes, ini hukum dan doa aku kepada lelaki-lelaki yang tak bertanggungjawab yang jenis merosakkan anak dara. Memang kau aku letakkan serendah-rendah darjat di dunia ini. Kau sama hina dengan Firaun! Aku tak ada kuasa nak hukum mereka, tetapi, hopefully ada lah hantu yang duduk bawah katil diorang time tidur and ruin your entire life! "



"Berfikir dahulu sebelum buang"

9 comments:

.fuhsyea. said...

weh tuh anak gajah ke anak org? aku confuse!

Izzy said...

anak gajah lah, yang 1st picture tu anak orang..wakaka..pe la kau ni fuhsyea....

.fuhsyea. said...

hahaha da kau letak mcm tuh. aku pun confuse. ingat org skank da leh beranak kan anak gajah. rupe nye gambarajah je. hak3

Izzy said...

u're kinda funny ass girl

lakov said...

wew..abih juga baca..hurmm..makin hari Allah kita lupakan..kalau kita ingat Allah pekara sebegini pasti boleh dikurangkan..berdoa lahh agar kita semua sedar akan kesilapan kita..dan balik ke pangkal jalan..amin

~pesan untuk diri sendiri jugak~

Anonymous said...

gle la ayt ko,tabik toing kawan...

Izzy said...

yessss,agree with both of u

AteeqaHanis said...

orang skrg neh lagi teruk dari org zaman jahilliyyah,

xpayah laa buang,
at least bg baby tuh hidup..

Izzy said...

kan! hantar lh kat rumah kebajikan ker.

 
Template design by Izzy Adlina