Wednesday, May 12, 2010

Expression Version 2 [Terlalu Banyak Nak Cakap, Oh Please Someone Care]

Dear Readers,

As for today's post, macam nak cakap pasal love story saja. Tapi macam geli pula, tapi macam nak. Macam nak mampus saja aku ni. Well, mulut mencarut saja bila nak kahwin entah agak-agak ada kah orang nak dekat aku ni? (Macam kau lawa lah nak cakap macam ni, dammit)
Sungguh emo sekali topik-topik aku sejak kebelakangan ni. Aku mengaku aku seorang yang cepat jealous. Cepat jealous nak mampus. Kalau boleh apa yang orang ada aku teringin ada, kalau orang tu macam best saja aku tengok aku nak lagi best. Kalau orang itu ada banyak baju, aku pun kejam minta Ibu belikan baju. Itu sebab aku seringkali rasa tidak puas, dan tidak cukup bersyukur dengan apa yang aku ada. Semua benda aku nak, tak kiralah apa pun. Macam Pffft.

" Heys, I Like You, You Put Up With My Bullshits."





Masa kecik, aku selalu di label sebagai perampas. As example, masa aku tadika, cerita dia macam ini tau, ada seorang anak cina bukit ini, selalu dapat attention lebih compare than aku, and then dia terpilih untuk fashion show for the annual concert, kau jangan main-main, masa aku tadika ada concert. Sambung cerita, budak itu terpilih untuk menggayakan baju ala-ala Marilyn Monroe, aku kena pakai hawai outfit. Eii, punyalah bengkerk aku time tu, aku menjerit sebelum show start, aku menghempas-hempas apa yang ada, disebabkan nak pakai baju cina tu. At last, teacher pun bagilah sebelum aku dirasuk. Hati aku puas sebab budak malang itu disqualified. Kira dua kali aku naik stage with the Marilyn Monroe outfit and the hawaii one. Macam Cruella 101 Dalmations kan.

Dari situ, dah nampak aku jenis perampas. Tapi aku bukan lah jenis merampas boyfriend orang. Urgh, pasal ini aku nak stop disini disebabkan tidak terkata nak menulis mengenai boyfriend-boyfriend. Okay. Ada faham tak bila identity sendiri yang memang jenis bold tomboy yang cuba jadi girlish macam perempuan-perempuan yang cantik-cantik and pinky-pinky itu, memang tak boleh lari dari asal usul aku sebenarlah, terima hakikat, jangan jadi macam Katy Perry okay. Sucks!

myspace layouts



Weyh, aku dari tadi menghafal chord basic guitar, but still haven't master yet. Ini dah kena berus otak pakai washing machine. Susah doh! Oh memang lah susah kau pegang guitar itu pun bangang dan malas, eii tapi aku boleh main lagu sum 41 - Pieces dan Beyonce - Halo okay? Tapi sekarang tengah try to remind the chord of Shakira's song title, Underneath your clothes. Hope, before graduate, i want to perform this songs to all of my degree's friends.


I have some useful advice here, don't get tough in hating someone, because it doesn't worth. Kenapa aku cakap macam ini? Normally, bila aku mula benci seseorang disebabkan maybe their past or aku kena sampuk dengan jin-jin pengumpat, aku macam susah nak stay benci for a long period, at last mesti aku okay mokay balik. Benda ini dah selalu berlaku kat aku, sampai ada orang cakap aku ini jenis "Ludah dan Jilat". Euuwww, gross! Untuk okay dengan orang memang susah dan memerlukan kredibiliti mengayat yang tinggi. Hey aku ayat manis but not in negative side i mean like aku suka memberi kata-kata madu sebab bila aku buat begitu, orang itu akan happy dan aku suka tengok orang happy eventho aku sanggup menangis demi orang untuk happy. Macam sacrifice gila kau ni Izzy? Well, Family, Special boyfriend, My babes, My guys and haters are so much vital, so if they were not exists in my dictionary even so much black tragedy happened, the life will be just plain in colour. Such a bored. Ini namanya Drama. Oh, aku suka. Suka sangat, ingat Paris Hilton happy memanjang? Dreamin'~

"Don't hate anyone. You do not know who keeps on wishing you love and happiness in their prayers. Just like those lights at night, accompanying you in the dark. The lamp is different, but the light is the same"

- Jalaluddin ar-Rumi


Manusia ni, makin kita kenal, makin buat sakit hati, macam nak pijak-pijak saja. Mungkin kerana pemikiran mereka cetek or may be disebabkan perasaan dengki yang membuak-buak. Benda ini tak specific, tetapi terlalu general pulak. So, ada mata pandang, ada telinga dengar, ada mulut diam. Hidup kau mesti best. Ini macam hidup kau consequence from love, hate, life and finally angel. Cuba jadi baik dengar nasihat orang tua. Kalau ada orang memberi, kita minta lagi and kalau ada orang minta, bagi penampar. Oh life is such a great.

Wheel of fortune kata, hey, nanti akan lalui transisi terhebat. Kalau di awangan akan ke bawah, kalau di tanah terbang ke bulan. Tapi, jatuh cinta itu the grandeur of all the events ke, atau a step to major destructions? Itu ini tak kena itu ini tak betul. Tolak ansur tak dapat. Ah, tak apalah, sayang, cari sahaja bahagia di daerah lain. Macam soal memuji girlfriend, itu nama loser kah? Atleast buat dia rasa dihargai, bukan untuk dimaki. Sedih hati girlfriend kau nanti. Jangan buat tau. Tell her perasaan intense itu macam mana kau cinta dia that the world revolves around having a bright future with her, that you want her to be the mother of your child, that forever is her, that if you are about to die now.





Let us stop pretending, shall we? Say it. Kita hanya perlu antara satu sama lain ketika bosan. Man, only God knows everything of the drama that we play. The role of human is pretending to be needed. Memang the thing is you need each other for something not for nothing. Macam jealous sungguh dengan my friends yang mostly sudah bertunang and married, bila turn aku? Sememangnya, masa mencemburui kita berdua yang jenis tak boleh consider bila aku cemburu. Aku cemburu bila a couple yang tidak good look sangat and then bila beranak dapat anak cute gila macam Amani tu. Maybe dia amalkan pembacaan Surah Yusuf. Okay, i just want my kids as cute as this picture can a??



Everyday seems like we're doing the same thing and keep rolling the same one. Macam lama kelamaan jadi macam zero chemistry, mungkin. Kalau aku tidak pong pang pong pang cerita mesti jadi boring. And macam mana the girl yang dari azali born to be boring. And she's the one for you. Get a life, you gonna be a dead meat i tell. Ini macam cinta seputar rasa, putar-putar celup. Bila nak makan dan merasai kesedapan bercinta? Mesti kau rasa annoying kan dengan ayat aku? To be a story, bila hari-hari menghadap muka yang sama, friends or bee eff or whosoever, mesti one of the party yang put more efforts untuk redevelop rasa excitement of the relationship. Like buat jokes bodoh, dan terpaksa mereka cerita yang interesting to be chat of. How about the others? Macam tak bekerja makan gaji buta, yang tahu take take take. When you want to give? Sampai hari akhirat?

Wheel of fortune kata, don't compare people with somebody else especially the one who are nearest to you. Kadang-kadang aku wonder juga, bila tanya orang or asking myself, why do you still remember that someone, dia taklah so handsome/cantik, smart, cool, rich, sebagainya. Apa yang nak sayang sangat dekat that person. Because even dia tak so handsome/cantik, smart, cool, rich yet you still have that tender, warm feeling inside or mata bersinar-sinar upon seeing them. Sedih dengar cerita kawan aku yang selalu dicompare boyfriend dia dengan his ex. I'm Happy Lucky, my BF tidak sebegitu, thanks Sayang :)

Bila revolves with loves, Semua benda busuk kata wangi. And then bila a good respons comes from the one yang memuja-muja kau, kau akan rasa macam :


"Oh, aku happy dan aku cinta dia sampai syurga or even keluar dari syurga masuk alam lain pun aku nak bersama kau"

Mesti kau rasa annoying gila dengan entry aku kali ini, agak macam emo terlebih. Sebab dah terlalu banyak benda nak luahkan tapi tak nak lah directly express, maybe aku suka dengan cara kiasan macam ini. Generally to whom may concerns. As long as aku bahagia hendaknya. And by the way, aku suka blog aku sekarang, rasa macam lebih matang. You know what, lately terlalu banyak manusia from my past datang and tetiba muncul dalam hidup aku currently, rasa macam distraction maximum. Okay, Expression kini berakhir, thanks for reading jack, do comment if u willing to. ToodLes~

6 comments:

~ar!eyko san~ said...

gler kejam k.!!!

stiffler said...

ada bf tak bgtau..

Izzy said...

ary, apa yang kejam?
stiffler, takkan semua nak bgtahu..relax dulu.

miabelle said...
This comment has been removed by the author.
miabelle said...

suke bace..heee....
hope ko sentiase bgia ngn yg tsyg....=)

Izzy said...

awwww,thanks belle..syg anda.

 
Template design by Izzy Adlina