Tuesday, May 11, 2010

Ohh. Em. Eff. Gee. ( Aku bawak Motor saja, Bukan merempit)

Dear Readers,

Apa aku nak post kat sini bukan censorshit or about a girl with curious hair. It is all about me! Jangan suka-suka nak predict masa depan aku, or even tentukan aku anak ada berapa nanti or apa-apa yang memang kau tak tahu and tak ada kena mengena even tahi hidung aku sekalipun. I am out of respect about you. Fuck off, unless you’re in a hiring position I don’t really care much about what you think about me. Don't care don't care.

Aku ada motosikal, tadaaa, itu saja yang parent aku mampu bagi apa kau tahu pasal apa dia orang belikan aku motosikal? Hah, ini bukan topic pasal aku nak express apa-apa dalam issue kali ini. Tapi nak cerita sedikit pasal motosikal aku berjenama Ego. Dan ini bukan dikategori sebagai motosikal, up sikit kasi scooter lah! OK dia colour merah campur putih, agak calar-calar dan ada sticker LIVERPOOL dekat depan. And whatelse? EPL sudah habis tak payah lah nak ejek aku lagi. DAMMIT. Ridiculous Funny. Oh, pasal membasuh-basuh i think i am lazy enough to do such things. Normally aku mesti hantar dekat snow wash dan bagi mamat Bangla itu basuh. And, pasal calar-calar, well aku ni sangat moody type, bila perasaan kacau bilau atau ada saka merasuk sememangnya aku akan histeria lagi-lagi by the time aku bawa motosikal itu.Gah Gah Gah Gah Gah. Selalunya akan accident tak kira lah cara bagaimana, tapi keadaan aku jatuh memang sungguh funny ass shit. Oh i just have to share this. Setiap kali aku jatuh mesti some part of my body akan mengalami kecederaan tak kiralah kecik ke besar.

"Eyy, wa tengok lu ni kecik besar kecik besar lah der" (Huh, motif?)

Satu fakta, bila aku memandu scooter itu, aku akan terjerit-jerit melalak macam American Idol versi Cina Bukit. Oh ini gelaran aku. So, aku memang tak ambil peduli mamat india yang bawa lorry dekat sebelah or mamat MYVI putih yang aku sangat tak berkenan, or even driver Bus Kilang. Eyh, pergilah mampus? Yang bawak kereta meletup-letup itu dah superb sangat kah? Aku punya suara ada class. Sorry to the morry, aku sangat bangga jadi pemandu motosikal. Memang aku tidak merempit macam Farid Kamil and aku juga tidak membohsiakan diri macam Fasha Sandha tapi aku sungguh gemar membawanya dengan laju sambil menyanyi. Itu jadi masalah negarakah? I should be proud of what i have! Bangga okay!

Pasal motosikal kecintaan aku itu jadi satu issue sebenarnya dimana ada minah jelapuk ni, pop chat through my facebook, and suddenly tanya macam ini,

"eii, you yang bawa 'motosikal' merah tu kan? Pity you, why don't your parent buy you a car kan senang, jaga standard lah babe."



Eh, aku ulang balik dialog diatas, macam ada masalah saja minah ni nak argue pasal motosikal aku. Dah bangang sangat kah, motosikal dengan scooter tak reti nak beza? Even mak bapak aku beli cooper or volkswagon untuk aku sekalipun aku tak heran masalah perempuan yang bawak motosikal ini. Rempit juga kah dipanggil? Jangan cuba bagi aku marah bee yatch. Nanti ada aku upah perogol bersiri rogol kau nanti.

Kejap-kejap, apa yang cuba aku teringin nak sampaikan, Oh, panjang pula jadinya. Maybe this girl should watch Adnan Sempit Movie. Woo, the movie was great and awesome i tell you. Yes, it has been nice to be able to lend some comfort, either directly or by way of allowing them the means to live vicariously through me. Atleast, i've safe the earth from the pollution and might be reduce a lots of carbon emission. You apa tahu sayang? Tunggulah, nanti aku sudah kerja, aku ada banyak duit dan boleh modified scooter aku jadi Kawasaki, kau mesti minta aku tampar kau. Ey, ini duit mak bapak kau, jangan nak berlagak. Perasan kaya padahal miskin hina. Eh pelik lah aku dengan orang macam itu. Ada lagi orang macam ini dekat dunia metropolitan. Lagi kejam dari Professor Klon! Huh! Sangat wanna say this.

"Fuck you is my last goodbye"
ToodLes!




13 comments:

nanad said...

wallaweyh..agak ganaz disituh..hoho..
tringin nak naek scooter tp bapaku x bg pulakk T_T
suke pulak tgk gurl naek scooter..stle jee ;)

Izzy said...

oh nanad syg kamu lebey laaa!!!

lakov said...

hahaha..kasi abuugit sama itu minah..

~ar!eyko san~ said...

arghhh..persetan itu bdk..dye jealous r tu xde scoot...hahaha...babe..nti kte race nk?
tp i rse i mng sb i nye scoot nouvo red evil.hahaha..

stiffler said...

minah rempit ke??

Izzy said...

ary : nouvo laju ke??tapi u mesti ta de skill cilok cilok..i slalu ulang alik dr klang-shah alam, jalan jam..so i sgt expert dlm cilok cilok..mesti i mng..wahahahaha.

syamsulfitri said...

alah,naik moto bukannye kita merempit kan.poyo ngan kete dia tu.aku dulu ade skuter gak,tukar jadi legend.eksiden aritu naseb tak mati je.

Izzy said...

waaa, hehe...cool..sy nak tuka jadi kawasaki baru cool.

sophie said...

bwak motor best! angin dia sedap..Tapi kalu hujan sakit sikit..=)

Izzy said...

ha, itulah sophie, tapi ada baju hujan ka..lalalala...i'm bold, tak kisah.lala.

I n n z said...

kao bwk kete tp park tade, tak gune gak. nyusahkan je,
park jauh dr kelas.
bwk mtr, leyh benti depan kelas.
kahkahkah !

Izzy said...

betul!!!!so agree about that, act je bwk kete mak bapak buat apa..atleast moto ni guna duit simpanan aku!!!!!

shey said...

whoaa , da lame teringin na ade scoot sendiri . haih !

 
Template design by Izzy Adlina